De goodies die bij bij een boek zijn uitgekozen, zijn niet willekeurig gekozen. Ze hebben een connectie met het verhaal. Vaak komen ze er in enige mate in voor.

Op deze pagina wordt er gerefereerd naar scènes in het boek. Dit kunnen dus kleine spoilers zijn.

De Witte Zee van Bliksem

Skateboard

Caomh en Vevay haasten zich om op tijd op school aan te komen. Ze rennen, maar zijn niet snel genoeg. Op eigen kracht gaan ze het niet redden. Caomh laat een paar skateboards verschijnen. Ondanks dat ze eigenlijk voor haar zus verborgen wil houden dat ze dit kan doen, wil ze nog liever op tijd komen.

Springende kikker

Samen met hun beste vriendinnen bezoeken Caomh en Vevay een speelpleintje. Ze racen naar een speeltoestel toe. Vevay struikelt over een wortel van een onbuigzame struik en is te traag met overeind komen. De anderen komen als eerste aan. Hierdoor heeft zij de weddenschap verloren en moet ze de rest van de afstand met kikkersprongen afleggen.

Geluksengeltje

Halverwege een rampzalig kampeeruitje worden Caomh en Vevay overvallen door monsters. Het gevecht eindigt voor Vevay met emotionele schade: Caomh wordt namelijk voor haar neus een ravijn in geduwd.

Toch brengt Caomh het er levend van af. Ze wordt namelijk opgevangen door een geneeskrachtige engel: Angilia. Angilia duikt op exact het juiste moment op om haar leven te redden. Puur geluk, engelachtige intuïtie, of is er meer gaande?

Afbeelding van de ontmoetingsscène

Het moment waarop Caomh en Vevay voor het eerst in aanraking komen met de onruststoker: de Windheerser. Het is een significant moment in hun leven dat ten dele bepaalt hoe de zussen zich ontwikkelen.

Dit moment is bepalender voor Vevay en de Windheerser dan voor Caomh.
Vevay ontmoet hier de man die ze dood wenst. Hier groeit haar overtuiging dat demonen kwaadaardig zijn en niets positiefs toevoegen aan het leven.
De Windheerser maakt hier iets mee wat bijzonder veel emotie in hem opwekt. Hij was niet zomaar aanwezig op het speelplein, hij was hier met een groot doel voor ogen. Een doel dat verstoord werd door een jonge, bemoeizuchtige heks.

Voor Caomh daarentegen is dit het moment waarop ze haar zus moet verdedigen. Ze vindt het absoluut stressvol en beangstigend, maar deze aanvaring brengt geen grote verandering in haar teweeg.

De illustrator is Miek Jongste, www.instagram.com/chubbycheekscreations